FINALISTA KRAJSKÉHO KOLA ŽIVNOSTNÍK ROKU


“Vážená paní (..) gratulujeme k úspěšnému umístění mezi desítku nejlepších účastníků ve vašem kraji Živnostníka roku 2024.


🤔 Skoro jsem ten email hodila do spamu. Hned vedle zprávy od Abdulaha, že jsem obdržela “velký peníz z dědictví”.


Kolegové na volné noze mě odrazovali, že to nemá cenu. Že vyhrávají jen rukodělné profese.


Je to jen umístění, ale i tak mě to potěšilo. Vyplnit přihlášku mi vlastně dost pomohlo si ujasnit, proč to všechno dělám. Součástí bylo i minutové video, kde se člověk představí a řekne v kostce gró. Výzva. 


💚 Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit. 


A ta hlavní message? V přihlášce jsem hodně popisovala jak kombinuju podnikání na volné noze a mateřství (mám 3 děti). Je to trochu jiná disciplína, než chodit do práce, kde obsah svého času dostanete na stůl přidělen. 


👉 Jako podnikatel si tu svou práci ještě musíte sehnat. Abyste ji mohli vůbec dělat. A mě v tom pomáhá velká sada interních vychytávek, hacků a nastavení. 


✅ Mindset, lifehacky, přístroje v domácnosti, software, soft skills, rozdělení kompetencí, outsourcování činností, sebepéče.. 


Tak uvidíme, jestli toto téma porotu zaujme. Myslím, že je třeba rozšířit povědomí o ženách podnikatelkách, které mají i větší rodiny. Aby se o nás nemluvilo jen jako “ona si něco šolichá k mateřský”


🙏 Ráda bych ukázala “good living experience”. Že umíme dělat i krásný projekty a svůj životní nadhled, zkušenosti a to, že se plány mění za pochodu, dokážeme přetavit ve výzvy a výhody. Že jsme vycvičený v motivaci účastníků, máme flexibilní pojetí stále se měnícího obsahu a zároveň držíme +- cíl. Že i když se nedaří, tak se to dá ve velké části napravit nebo aspoň zmírnit následky. Že i když máme na práci mnohem méně času, dokážeme být ultra efektivní. Protože musíme. Protože chceme. Protože to vlastně ani jinak nejde. 


💚 Mě hodně pomáhá vidět, jak se dá skloubit podnikání s rodinou. Velmi mě inspiruje moje koučka @sarka_chapman která má taky 3 děti anebo Vlaďka @jak.vychovavat.kluky.a.holky která má 4 syny. 


Díky @robertvlach za nominaci. Sama bych se k tomu asi nikdy neodvážila.


Matky matkám :).


Evka


#zivnostnikroku2024